Modra tabletka za seks po petdesetem?

Modra tabletka za seks po petdesetem?

O spolnosti v zrelem obdobju življenja kroži veliko prepričanj, ki so le miti in nimajo nobene osnove. Na primer ta, da je za moške nujna modra tabletka, da se zanimanje za spolnost zmanjša, da ženskam ni več do spolnosti, ker so “sitne”. Kaj od tega drži in kaj ne?

1. Spolnost starejših od 50 ne zanima.

Zakaj jih ne bi, saj gre za dejavnost, ki je nujen del življenja? Zanimanje za seks ne ugasne, je pa seveda veliko bolj pogojeno z zdravstvenimi težavami in splošnim zadovoljstvom v odnosu. Raziskave kažejo, da je užitek v seksu enako pomemben, marsikdo star več kot 50 ali 60 let pa pravi, da je spolnost celo lepša, kot je bila v mladosti.

2. Modra tabletka za erekcijo je nujna.

Staranje samo po sebi ni razlog za erektilno disfunkcijo. Res je, da se količine hormonov spremenijo in je potrebne nekaj več stimulacije, vendar pri zdravemu moškemu modra tabletka ni nujna v vsakem primeru. Zelo pomembno namreč na potrebo po tabletah za erekcijo vpliva zdravje, poleg tega pa tudi psiha.

Modra tabletka za seks

Zdrav moški z erekcijo tudi v starejših letih nima težav, precej pa se podaljša čas med posameznimi erekcijami. Druga ne more slediti prvi že po pol ure, temveč traja nekaj ur. Prav zato je modra tabletka tako priljubljena – ne le, da moškim s težavah zagotovi prvo erekcijo, temveč pri tistih brez težav zagotovi, da imajo lahko več spolnih odnosov v kratkem obdobju.

3. Ženske zaradi čustvenih dejavnikov seksa ne marajo več.

Starejše ženske se hitro označi za sitne, temu pa se pripisuje tudi pomanjkanje interesa za spolnost. A dejavniki so precej bolj telesni. Tudi pri njih se spreminjajo hormoni, zato je nožnica bolj suha in seks manj prijeten. Pravijo pa, da je po menopavzi sicer orgazem boljši, kar tudi veliko šteje.

Da bi bil seks tudi v starejšem obdobju prijeten, sta torej potrebna razumevanje in pozornost, kadar se pojavi težava, pa je o njej treba spregovoriti. Pri trdnih partnerstvih uporaba vlažilnega gela za nožnico ali modra tabletka ne smeta biti tabu.