Kaj je pomembno pri iskanju vašega partnerja?

Kaj je pomembno pri iskanju vašega partnerja?

Iskanje prave osebe ni lahka naloga. In včasih se zdi, da je tisti bazen, kjer naj bi bilo polno rib, napolnjen s preveč žabami, na s princi (hvala, Meghan Markle). Naredili smo intervju s tremi strokovnjaki za odnose, da bi ugotovili,  kaj ženske iščejo na moškem, ki je tisti »pravi«. In ne, ni pomemben samo videz.

1. Kemija

Ne počutite se slabo, ko naslednjič zavrnete nekoga, ker “kemija” ni prava. Strokovnjak za odnose pravi, da ženske privlačijo moški, ki imajo tisto pravo energijo, nekaj,kar jih vleče k njim. S tem mislimo to, da ženske privlačijo moški, pri katerih že na začetku opazijo, da se lahko z njimi pogovarjajo, ob tem pa se počutijo ženstvene in zanimive. Ženske privlačijo moški, ob katerih se ženske počutijo, da z njim lahko vzpostavijo globjo povezavo.

2. Ranljivost

Težko je zgraditi odnos z nekom, ki je zaprt. Moški, ki je ranljiv, ima sposobnost in pripravljenost, da odstopi od položaja, za katerega ga ljudje vzgajajo, da bi se počutili udobno. Za partnerstvo mora biti človek pripravljen biti ranljiv in mora odpreti svoje srce. Seveda mora biti tukaj vzajemnost. Odpreti se morata biti pripravljena oba.

3. Stabilnost

To je velika, saj ima tri dele. “Stabilnost pomeni čustvena stabilnost (moški, ki se ne izogiba občutkom), potem ekonomska stabilnost in tudi stabilnost v odnosu (čau čau, moški ki varajo). Če niste seznanjeni s tretjim delom, strokovnjak za odnose pojasnjuje, da to pomeni, da lahko računate na nekoga, da je predvidljiv, zanesljiv in da je v bistvu nekdo, na katerega se lahko zanesete, če bi imela družino.

4. Enakost

Če ste se kdaj počutili manjvredne ali ste bili v razmerju utišani, je bilo to morda zato, ker vas vaš partner ni obravnaval kot enakovredne. Neenakost, ki je sicer obstajala že tisoče let, kjer so bile ženske v vseh pogledih neenakopravne; socialno,ekonomsko politično in spolno, no, to se je (vsaj v večini kultur) spremenilo. Ženske želijo biti enakovredne moškim in nočejo tekmovati z moškimi za prevlado.

5. Odprtost

V redu je, da želite vplivati ​​(in ne spreminjati) na svojega partnerja. Dejstvo je, da so odnosi uspešnejši, ko moški dovolijo, da nanje vplivajo njihovi partnerji. Večina žensk že to tako ali tako počne v skladu z raziskavami, vendar sprejemanjetega ni enako za moške. Odprtost pomeni, da se moški lahko pogovarja o svojih čustvih in potrebah ter se odziva nanje.

6. Čustvena prisotnost

To pomeni, da je nekdo ob pogovoru prisoten, namesto da bi gledal na svoj mobilni telefon ali nogometno tekmo (no, velja nenapisano pravilo, da morajo ženske moške pustiti pri miru vsaj ko gledajo nogomet). Ženska mora biti čustveno prisotna, medtem pa se tudi od njenega partnerja pričakuje popolnoma isto. Ampak prisotnost vključuje tudi odzivnost. Ko nekdo pokliče svojega partnerja, se mora druga oseba čimprej odzvati ali pa jim sporočiti, da bo trajalo nekaj časa, preden se bodo lahko odzvali.

7. Radovednost (o njej!)

Pomembno je, da ima partnerka občutek, da moškega zanima. Parom vedno povemo, naj namesto nerganja raje pokažejo radovednost. Vse prepogosto se namreč zgodi, da partnerji drug drugega obsojajo; zakaj se tako oblačijo, zakaj tako govorijo ,zakaj tako ravnajo. Zelo enostavno je sodbe spremeniti v zanimanje o tem in onem.

8. Varnost

Ženske želijo biti z nekom, ob katerem se počutijo varne. Velikokrat rečejo, da se s svojim partnerjem počutijo varne in to je zanje ena izmed glavnih stvari. Iščejo torej partnerja, ki jim bo omogočil, da se bodo ob njem počutile, da se jim ne more zgoditi prav nič slabega.

9. Sprejemanje

Če vas moški poskuša spremeniti, potem ni pravi za vas. Ženske bi morale iskati človeka, ki jih ne ocenjuje in nenehno poskuša izboljšati ali spremeniti. Ko vas nekdo kritizira ali sodi, s tem pravijo, da niste v redu, takšni kot ste, da se morate spremeniti in potem vas bojo imeli radi. To ne spada v zveze, saj morata partnerja drug drugega sprejemati v popolnosti.